Актуализации на системата за Google Play през април: нови функции на Play Pass

Априлските системни актуализации на Google Play за телефони с Android ще донесат нови функции за Play Pass и Play Points, начини за откриване на приложения и други.

През последните месеци Google започна да предлага бележки за нови функции и промени в това, което нарича „система на Google“. Това включва актуализации на Google Play Store и Google Play Services, както и незначителни актуализации на самия телефон чрез „системни актуализации на Google Play“. Вместо да предлага отделни бележки по версията за всеки аспект, Google ги консолидира всички на едно място, тъй като новите функции/ощипвания често включват актуализации от комбинация от трите.

Най-лесният начин да проверите дали трябва да актуализирате услугите на Google Play на телефона си е да следвате директна връзка към списъка на приложението в Play Store и да го актуализирате от там, ако е налично. За да актуализирате Play Store, докоснете аватара си в ъгъла, след което докоснете „Настройки“. В секцията „Относно“ ще видите опция за „Актуализиране на Play Store“. Междувременно системните актуализации на Google Play могат да бъдат намерени чрез приложението Настройки, под Всичко за телефона > Версия на Android > системна актуализация на Google Play.

Досега за актуализациите на Google Play от април 2022 г. изглежда няма твърде много вълнуващи нови функции. Малкото акценти, които ще трябва да бъдат проучени, включват нови функции за Play Pass и Play Points, както и нови начини за откриване на приложения чрез Play Store.

Възможно е подобренията в Play Points вече да са въведени за някои, като програмата за награди наскоро позволи на някои клиенти да прилагат точките си директно към покупка, вместо да купуват кредити на стъпки от 100 точки.

За да видите предимствата на тези подобрения, ще трябва да се уверите, че вашето устройство има системна актуализация на Google Play за април, Play Services версия 22.12 и Play Store версия 29.9, всички от които трябва да започнат да се разпространяват. да бъдат внедрени на Ден на шегата.


Актуализация 4/1: Google преразгледа бележките за изданието за актуализациите на игровата система от април 2022 г., като добави нови промени, специфични за автомобила. Една особено интересна линия споменава възможността за гледане на поточно видео приложения на информационно-развлекателна система чрез “Android Auto”. Google потвърди, че това всъщност е наскоро обявената поддръжка за приложения като YouTube в автомобили, оборудвани с Android Automotive.

Друго ново допълнение споменава настройки, свързани с криптирани файлове на вашето устройство, с цел защита на вашите пароли. И двете промени са добавени по-долу.


Актуализация 4/15: През последните няколко дни Google добави някои допълнителни бележки към списъка с промени през април. Новите бележки обясняват, че информацията за вашия акаунт в Google скоро трябва да бъде по-добре организирана. Под ново заглавие „Сигурност и поверителност“ виждаме, че Google Passwords на мобилни устройства придобива възможността за импортиране на пароли, функция, която вече е налична чрез уеб приложението.

Освен това компанията премахна добавеното по-рано споменаване на видео приложения за автомобилни информационно-развлекателни системи. Това премахване вероятно е свързано с формулировката, а не с липсата на самата функция.


Актуализация 4/22: Google пусна още един кръг от промени за устройства с Android като част от актуализациите за април Play Now. Най-големите промени са в услугата за автоматично попълване на Android, захранвана от услугите на Google Play, с нова поддръжка за виртуални карти. Въпреки че подробностите все още не са налични, общата цел на виртуалната карта е да скрие реалната информация за вашата кредитна/дебитна карта от онлайн търговци на дребно и всякакви потенциални измамници. Освен това изисква някои промени в Общите условия за автоматично попълване.

Ако телефонът ви е настроен да архивира автоматично информацията в Google Диск, скоро трябва да видите предложение за редовно архивиране на снимките си в Google Photos, ако все още не сте го направили. И накрая, Google преустановява използването на Find My Device на устройства, собственост на компанията/организацията, които са конфигурирани да използват работен профил.


Актуализация 4/25: Последният набор от промени, направени от системните актуализации на Google Play, внася някои промени в начина, по който децата могат да искат нови разрешения от родителите си. Има и промяна в поверителността на начина, по който вашите карти на „портфейла“ се предоставят, особено в различните приложения на Google.


Актуализации на Google Play за април 2022 г

Критични поправки

 • [Auto, Phone, Tablet, TV, Wear OS] Поправки на грешки за сигурността и поверителността и услуги, свързани с управление и диагностика на системата.

Управление на профила

 • [Auto, Phone, Tablet, TV] Въведени нови настройки и известия за криптирани данни на устройството за подобряване на защитата с парола.
 • [Auto, Phone] С актуализациите на дизайна на акаунта в Google можете да видите подобрен интерфейс – по-чист и по-лесен за разбиране.
 • [Auto, Phone, TV] Техническа миграция за увеличаване на мащабируемостта на опита за одобрение и родителско съгласие на устройства за деца.

Връзки на устройства

 • [Auto] Поддръжка за инсталиране и използване на приложения за поточно предаване на видео в информационно-развлекателни системи в автомобила чрез Android Auto.

Google Play Store

 • Подобрения във функционалността Играй като изтегляш, за да позволи на геймърите да започнат да играят мобилни игри, докато изтеглянето на приложението продължава да намалява времето за чакане.
 • Нови функции, които да ви помогнат да откриете приложенията и игрите, които обичате.
 • Оптимизации, позволяващи по-бързо и по-надеждно изтегляне и инсталиране.
 • Нови функции на програмите Play Pass и Play Points.
 • Подобрения в таксуването в Google Play.
 • Текущи подобрения на Play Protect за защита на вашето устройство.
 • Различни оптимизации на производителността, корекции на грешки и подобрения в сигурността, стабилността и достъпността.

Сигурност и поверителност

 • [Phone] С подобренията на Google Password Manager потребителите вече могат да импортират пароли, да съхраняват локални потребителски пароли и да превключват между акаунти.
 • [Phone] Премахната поддръжка за използване на Find My Device в работни профили на Android.

комунални услуги

 • [Phone] Напомняне за потребителите да активират архивиране на снимки на техните устройства с активирано архивиране.
 • [Auto, Phone] Подобрено изживяване с предложения за автоматично попълване.

портфейл

 • [Auto, Phone] Актуализирани Общи условия за услугата за автоматично попълване.
 • [Phone] Поддържа регистрации на виртуални карти при използване на автоматично попълване. Виртуална карта прикрива истинската ви карта, за да ви предпази от потенциални измами.
 • [Phone] Добавени контроли за поверителност на портфейла, за да позволи на потребителите да контролират какво има в портфейла им и как се появява в други продукти на Google.

Управление на системата

 • Актуализации на услугите за управление на системата, които подобряват свързаността на устройството, използването на мрежата, стабилността, сигурността и възможността за надграждане.

Услуги за разработчици

 • Нови функции за разработчици за разработчиците на приложения от Google и трети страни за поддръжка на реклами, достъпност, анализи и диагностика, машинно обучение и AI, както и свързани със сигурността услуги за разработчици и поверителността в техните приложения.

FTC: Ние използваме генериращи приходи автоматични партньорски връзки. След.


Вижте 9to5Google в YouTube за повече информация:

Add Comment