Мъж се втурна да се ожени, след като жена му беше диагностицирана с „най-големият тумор, който лекар някога е виждал“

Младоженец се втурна да се ожени за любимата си половинка от 33 години и уреди брака им само за девет дни, след като лекарите откриха огромен раков тумор.

66-годишната Майри Макфейл от Ярдли в Бирмингам развива жълто оцветяване на кожата поради жълтеница и изисква ежедневни грижи, след като е диагностицирана с агресивна форма на рак на жлъчните пътища.

21-сантиметровият тумор е описан от лекар като „най-големият, на който е попадал“, съобщава Birmingham Live.

Майри и нейният горд нов съпруг Дейвид Кийтли, на 65 години, бяха помолени да преместят сватбения си ден от 15 май до Великденска събота поради бързо влошаващото се здравословно състояние на Майри.

Дейвид каза пред Birmingham Live: „Денят ни не можеше да мине по-добре, обслужването беше отлично, времето беше прекрасно.


Двойката, и двамата притежатели на абонаментни билети за Вила, се срещнаха в нощен клуб на Broad Street преди 33 години

„Щастливи сме, че се оженихме, този ден беше много специален.

„Имахме много планове, но сега планираме ден след ден.

„И двамата приехме, че ще мине, но и двамата вярваме, че когато успееш, отиваш на по-добро място.

„Уредихме брака за девет дни.

„Не бяхме помислили за никакви пръстени, отидох при бижутер, взех мерителен инструмент, върнах се в болницата, премерих пръста му и взех пръстените на следващия ден.

Вдъхновен от ускорения им брак, синът на Майри предложи брак на 15-годишната си приятелка и те ще се оженят в сряда тази седмица, за да може майка му да ги види женени, преди да умре.

Майри дори получи специално съобщение от халфа на Астън Вила Джон Макгин, който му пожела всичко най-добро за “последните моменти” със семейството си.


Дейвид каза, че двойката е успяла да организира сватбата, която включва църковна церемония и 110 гости, само за девет дни.

Бързата сватба на двойката също вдъхнови сина им да предложи брак на 15-годишната си приятелка

Дейвид, който срещна съпругата си преди 33 години в нощен клуб на Broad Street, каза: „Помолих я да се омъжи за мен преди много време.

„Винаги имаше нещо по-важно за правене от това да се оженим. Напуснахме го, бяхме щастливи заедно.

„Мислехме, че би било хубаво да се оженим, преди да се пенсионирам, и тогава се случи Covid.

„Така че това не се случи и преди малко повече от година Майри беше диагностицирана с рак на жлъчните пътища.“

Тя страдаше от симптоми от три или четири месеца, но поради пандемията „винаги имаше по-важни неща за правене“, казаха нейният болногледач и съпругът.

„Тя имаше неудобство в страната и подуване, но помисли, че е синдром на раздразнените черва (IBS). Освен това започна да се уморява малко.


Полузащитникът на Астън Вила Джон Макгин изпрати на Майри специално съобщение, в което се казваше „Надявам се, че се наслаждавате на последните си моменти с цялото си семейство“

„Накрая я заяждах, казвайки: „Нещо не е наред, иди да го провериш“.

Лекарите направиха кръвни изследвания, преди да видят Майри, като резултатите по-късно показаха, че „нещо не е наред“.

Дейвид, който е притежател на абонаментни билети на AVFC заедно със съпругата си, добави: „Когато лекарят го погледна, той каза: „Мисля, че имаш някакъв тумор и честно казано това е най-големият тумор, който някога съм срещал“. Той беше на 14 см по това време.

“Те извикаха други двама лекари в хирургията, за да получат представа.” Тогава Майри тихо се намесва: „Може дори да го видите.“

Тя напусна работа като клиентски счетоводител през април, малко след диагнозата – въпреки че все още е на работа във фирмата.


Леглото на Майри е поставено в трапезарията на къщата й

Майри е подложена на химиотерапия от юни до септември с надеждата да намали големия тумор, с възможност за операция, ако намали размера му.

Но сканирането през септември за съжаление потвърди, че туморът само е нараснал.

„Той нарасна до 19 см. Той ни се изсмя в лицето и каза, че все още растя“, каза Дейвид.

„Наричахме го Борис като начало, сега го наричаме Путин, защото сега е наистина злобен.

“По това време през септември лекар каза, че никога не е виждала жена с тумор с размерите на нея, че да изглежда толкова красива.”


Цветя на масата в трапезарията на двойката след сватбата

След новините двойката започна да търси изпитания на лекарства, но не и четирите бяха подходящи за редкия вид рак на Майри – и неговия стадий.

Още един пристъп на химиотерапия започна от октомври до началото на януари.

„Друго сканиране разкри, че не се е свил, а е нараснал малко повече до 21 см“, обясни той.

„Те спряха това, нямаше смисъл да продължават да вкарват още отрова в тялото му.

„След това тя прекара средата на януари до средата на февруари в болница; температурата й продължаваше да се повишава.

„В крайна сметка отне много време, за да се изключат нещата, включително сепсис. Температурите идваха от тумора.

„Когато беше в болницата, отслабна, видях я веднъж, защото не можех да я видя.

„Изписаха я от болницата и беше видимо по-слаба.

“Тогава беше решено, че единственото решение е да имат палиативни грижи. Те могат да правят неща, за да се опитат да удължат живота.”

Нямаше свободно легло и тя беше откарана в Heartlands Ward 23 на следващия ден за оценка.


Двойката – и двамата разведени – трябваше да получи специален лиценз от епископа, за да се венчаят в църква

Докато беше в болницата, тя падна и счупи бедрото си, което я остави неспособна да върви по пътеката в деня на сватбата си.

Вместо това тя трябваше да бъде возена от сина си в инвалидна количка.

Районните медицински сестри вече идват всеки ден, за да се запасят с лекарствата му, които се прилагат от „шофьор“ и включват малко количество морфин за 24 часа в денонощието.

„Тя чакаше още едно сканиране, когато най-накрая получи това, те разбраха, че би било твърде инвазивно да се направи нещо, за да помогне на жълтеницата“, спомня си той.

“Тогава те знаеха за плановете ни за сватбата, както я попитах няколко дни преди да отиде в болницата. Правех уговорки да се оженя на 15 май.”

Тъй като и двамата са разведени, двойката трябваше да получи разрешение от епископ за специален лиценз.

Той каза: „Маири ми се обади и каза, че са запознати с нашите планове. Лекарят предлага, че ако можем да пренесем датата на сватбата, трябва да го направим.

„Има друга сватба следващата седмица, защото синът на Майри помоли приятелката си да се омъжи за него. Имат специален отказ, следващата сряда е.

„Те решиха, че след като разбраха, че сме решили да се оженим, това беше катализаторът за тях да го направят, Стюарт разбра, че може би на майка му не е останало много време и че ще се радва да ги види женени.“

Прочетете още

Прочетете още

.

Add Comment