С нарастването на недоволството от кризата в предлагането на ХЗТ, одитът установява, че много жени са изоставени

Жените след менопауза са разочаровани от „лотария с пощенски код“, което означава, че много от тях нямат достъп до алтернативно лечение с ХЗТ на фона на криза на доставките, предупреждават експерти.

Забавянето на подписването на нови лекарства на местно ниво на NHS означава, че хиляди хора не могат да получат алтернативно лечение, за да помогнат със симптоми като лошо настроение, мозъчна мъгла и горещи вълни.

Недостигът на доставки и лошото планиране означават, че много хора се борят да получат естрогел, вид хормонална заместителна терапия, използвана от 30 000 жени в Обединеното кралство, разкрива анализ на Daily Mail.

Отчаяните жени се обръщат към черния пазар или се озовават на паркинги, за да купуват и търгуват с наркотици.

Фармацевтичната компания Theramex разработи ново лечение, което може да се използва вместо гел и което ще бъде широко достъпно.

Но само жените в Съмърсет и Норфолк имат достъп до него поради безкрайните процедури на клинични групи за пускане в експлоатация (CCG) за одобряване на продукти.

Позирайки с копие на вчерашния Daily Mail, сър Род Стюарт показва подкрепата си за кампанията на съпругата си за по-голям достъп до HRT

Сър Род: ИСКАМ да говоря за това!

Позирайки с копие на вчерашния Daily Mail, сър Род Стюарт показва подкрепата си за кампанията на съпругата си за по-голям достъп до HRT.

На 51-годишната Пени Ланкастър първоначално са били предписани антидепресанти за менопауза.

Едва когато я поставиха на ХЗТ, тя започна да се чувства по-добре.

Тя качи снимка на 77-годишната певица, която държи Mail вчера с надпис „Rod backs“ заедно с връзка към нейната кампания The Menopause Mandate, която също е подкрепена от водещата Давина Маккол и депутата Каролин Харис.

Участниците в кампанията призовават за национален формуляр – или списък – с одобрени ХЗТ лечения, за да се гарантира равен достъп на жените, независимо къде живеят.

Депутатът от Лейбъристката партия Каролин Харис, която е съпредседател на работната група за менопаузата в Обединеното кралство, каза: „Един продукт трябва да премине през всички регулаторни комисии и след това отива в местния формуляр.

„Те решават да го осиновят и той е в списъците за наркотици в определен район.

„Theramex, например, има много добра алтернатива на гела. Имат пълни складове с тях, но [there are] само две области, където GCC е извършила процедурата по формуляра и той е наличен.

„Тези неща са физически налични в складовете. Това, от което се нуждаем, е начин да задействаме национален формуляр, така че продуктът да е достъпен за жени в Обединеното кралство, а не само за жени в тези две географии.

Тя каза, че броят на жените, търсещи ХЗТ, има “много големи” очаквания, благодарение на високопоставени активисти като Давина Маккол, които повишават осведомеността за инвалидизиращите симптоми.

„Нараства от година на година“, каза тя. „Този ​​недостиг не е никъде другаде, само в Обединеното кралство.

„Правителството проваля жените. Не разбирам как не можаха да го видят. Националната форма би означавала, че когато се случи нещо подобно, материалът е наличен.

На 51-годишната Пени Ланкастър първоначално са били предписани антидепресанти за менопауза

На 51-годишната Пени Ланкастър първоначално са били предписани антидепресанти за менопауза

„Ще можете да премахнете лотарията с пощенски код от всичко това. Жените сега са отчаяни.

Анализът на Mail разкрива, че през февруари най-голям брой предписания за Oestrogel са били в регионите на Херефордшир и Уорчестършър CCG с 214 на 10 000 жени на възраст 45-55 години.

Втори беше Bury CCG със 159 поръчки, след това Hull със 148.

В другия край на скалата, в North Tyneside, имаше само 12 рецепти в тази възрастова група, докато в NHS Northumberland CCG имаше само 13.

Тина Бекхаус, британски национален мениджър по здравеопазване на жените в Theramex, каза, че виновни са изоставането и списъците с чакащи, както и дългите регулаторни процеси.

— Това отнема много време [to approve products] защото лекарят трябва да подава делово дело и да присъства на срещи, което е тежка административна тежест за него“, каза тя.

Анализът на пощата разкрива, че през февруари най-голям брой предписания за Oestrogel са били в регионите на Херефордшир и Уорчестършър CCG с 214 на 10 000 жени на възраст 45-55 години.

Анализът на пощата разкрива, че през февруари най-голям брой предписания за Oestrogel са били в регионите на Херефордшир и Уорчестършър CCG с 214 на 10 000 жени на възраст 45-55 години.

В другия край на скалата, в North Tyneside, имаше само 12 рецепти в тази възрастова група, докато в NHS Northumberland CCG имаше само 13

В другия край на скалата, в North Tyneside, имаше само 12 рецепти в тази възрастова група, докато в NHS Northumberland CCG имаше само 13

„Добавете към това факта, че гинекологията има един от най-големите списъци с чакащи и много заседания на формуляра закъсняват с месеци поради Covid, имате перфектната буря. „Утре може да бъде въведен национален формуляр, което ще помогне значително.“

Някои жени описват получаването на Estrogel като „печелване на лотарията“, докато експертите разкриват, че други „викат“ за помощ.

Много аптеки са разпродадени и не са успели да се попълнят. Има и недостиг на други марки, като пластири FemSeven Sequi, които са обвинени в пандемията.

Хайди Солтър, основател на UK HRT и групата за подкрепа на менопаузата, предупреди, че жените завършват в A&E.

„Това е нещо повече от горещи вълни, ние говорим за сърдечни проблеми, осакатяващи болки в ставите, депресия“, каза тя. Besins, която доставя Oestrogel на NHS, се ангажира да увеличи производството.

.

Add Comment