„Ще бъде кървава баня“ – аудиозаписът на Деп предупреждава Хърд срещу насилието

На четвъртия и последен ден от кръстосания разпит на Джони Деп по делото му за клевета срещу неговата отчуждена съпруга Амбър Хърд, на съдебните заседатели беше показан аудиозапис, в който актьорът от франчайз “Карибски пирати” изглежда предупреждава г-жа Хърд за насилието, ако споровете им ескалира.

„Следващият ход, ако не си тръгна, ще бъде кървава баня, както беше на острова“, каза Деп на записа, пуснат в съда.

58-годишният актьор също може да бъде забелязан да крещи „Млъкни, задник такъв“, след като г-жа Хърд му каза „да си сложи цигарите на някой друг! Имаш шибани последствия за действията си! »

Но тогава адвокатите на г-н Деп пуснаха запис, на който г-жа Хърд каза на съпруга си: „Искам диван. Между другото, ти току-що ми хвърли шибана цигара. Запитан какво означава размяната, г-н Деп обясни, че „доста ясно е, че тя ме поръчва на дивана“.

Той призна, че може да й е изпратил пепел от цигари. „Тя не крещи от болка, както аз загасих цигара за нея“, добавяйки, че всяко предложение, което е имал, е „нелепо“.

Бен Кинг, британски иконом, нает от Дисни, за да управлява наетия дом на двойката в Австралия, описа, че е чул спор, в който Хърд каза: „Защо си отдръпна ръката от мен, Джони? Вече не ме обичаш ?”

„Мисля, че той отговори: „Разбира се, че го правя, не бъди глупав. „Кинг продължи и описа тона на г-жа Хърд като „като разглезен тийнейджър“. След израстването на вътрешния спор г-н Кинг свидетелства, че е намерил върха на отрязания пръст на г-н Деп “директно под бара”.

“наркоман”

Но при по-нататъшни разговори в съдебната зала в Александрия, Вирджиния, в понеделник, г-н Деп пише на майката на бившата си съпруга, описвайки себе си като „беден стар наркоман“, който зависи от жена си и семейството си.

„Това, което трябва да знаете [is] че дъщеря ви се е издигнала далеч над кошмарната задача да се грижи за този горки стар наркоман. Не е минавала и секунда, че тя да не ме наглежда, за да ме погледне, за да се увери, че съм добре“, пише той според съда.

„Тя има силата на хиляда мъже“, добави г-н Деп в бележката.

Размяната дойде почти в края на възможността на адвокатите на г-жа Хърд, с г-н Деп на свидетелската площадка, да нарисуват актьора като жесток домашен насилник, чието поведение е неразделна част от наркоманиите и алкохола.

Актьорът описа обвиненията за пристрастяване към наркотици като „грубо разкрасени“ и твърди, че г-жа Хърд е ескалирала битките им с насилие.

В един запис можеше да се чуе г-н Деп и г-жа Хърд да договарят тайм-аути за различията си, като г-жа Хърд каза, че не може да се довери на съпруга си да поеме дискусиите им.

„Как мога да ти вярвам, че ще минат само няколко минути, когато си правил това в миналото и изчезнаш с часове?“ — каза г-жа Хърд.

„В споровете сте склонни да хвърляте юмруци“, казва г-н Деп.

„Говоря за спорове, а не за моменти, когато са физически“, отговаря г-жа Хърд. „Веднага си тръгваш. Вие не се грижите за проблема. Не се сблъсквате с конфронтация. И се разделяте. Правите това за неопределен период от време. Правите го, без да ме уважавате.

семейно насилие

Разпитан от собствените си адвокати, г-н Деп беше попитан какво мисли за статията, написана от г-жа Хърд за Washington Post, описваща себе си като „публична фигура, представляваща домашното насилие“ две години след като получи забрана срещу него за изхвърляне на мобилен телефон.

„В този момент минаха добри две години, откакто обвиненията бяха насадени здраво на гърба ми“, каза г-н Деп. „Не можех да повярвам, беше ясно, че колкото повече хитови пиеси имаше за мен, толкова по-ясно беше, че праведното преследване на г-жа Хърд към мен продължаваше.

„Трябваше да се направи нещо“, каза той, имайки предвид завеждането на делото за клевета във Вирджиния. “Не можех повече.”

Г-н Деп каза, че чувства, че няма възможност да отговори на обвиненията срещу него и че по това време Дисни го уволни от филмовия франчайз “Карибски пирати”. “Боли ме, сякаш някой ме удари в главата с два по четири. Въпреки че се опитах да направя интервю, за да се обясня, това се превърна в удар.”

В понеделник беше пуснат запис, на който г-н Деп и г-жа Хърд обсъждат как да се справят с оплакванията за домашно насилие, които вече бяха в новините. „Не знам как да си върна репутацията“, казва Хърд.

Г-н Деп предложи да напишат съвместно писмо, в което казват, че се обичат и обвиняват медиите за създаването на буря.

По-рано адвокатът на г-жа Хърд, Бен Ротенборн, показа на г-н Деп негативни статии в пресата, които според него биха показали, че лошата преса на актьора е предшествала статията на Washington Post от 2018 г. в центъра на случая.

„Аз съм в холивудския рекет от 1984 г., разбира се, че хората пишат негативни истории“, отговори г-н Деп.

Г-н Деп също обясни, че текстовете му на неговия приятел актьор Пол Бетани, в които той казва: „Нека я удавим, преди да я изгорим. След това ще чукам изгорелия й труп, за да се уверя, че е мъртва“, никога не са били „предназначени да бъдат истински“.

Текстът за изгарянето на г-жа Хърд, каза той, идва директно от Монти Пайтън и скеча за изгарянето на вещици и след това удавянето им. “Това е филм, който всички сме гледали, когато бяхме на 10 – това е просто непочтителен, абстрактен хумор.”

Актьорът каза на журито, че когато е използвал термина “изрод”, това е бил неговият термин, за да опише себе си, когато е рецидивирал след рехабилитация или не е успял да постигне трезвост.

В споровете си с г-жа Хърд той каза, че когато тенора на размяната се сведе до крещянето на непристойности, „изродът за мен беше просто човек, достатъчно тъп, за да участва в спорове, които в крайна сметка няма да доведат до никъде.

За ищеца и ответника голяма част от процеса беше да се установи вероятността тяхната история да направи предполагаемата клевета по-осъществима или невероятна.

Голяма част от чутото не е пряко свързано с предполагаемата клевета, а се предлага като фон, който в крайна сметка може да реши съдбата и репутацията на страните. Делото продължава. – Пазач

Ако сте засегнати от проблемите, повдигнати в този доклад, телефоните за помощ са достъпни на адрес:

Помощ за жени – 1800 341 900
Безопасна Ирландия – 1800 341 900
Помощ за мъже – 01 554 3811

Add Comment