Wyze пуска интелигентен инструмент за отваряне на гаражни врати, който се интегрира с неговата Wyze Cam

Следвайки най-новата си интелигентна брава на вратите, Wyze пуска контролер за гаражни врати, за да управлява достъпа по този друг начин във вашия дом. Контролерът за гаражни врати Wyze стартира днес и струва $39,99 плюс доставка. Тази притурка ви позволява да контролирате и преглеждате вашата гаражна врата отвсякъде с помощта на Wyze Cam v3 и контролна кутия, така че можете да виждате вратата, докато я отваряте или затваряте дистанционно с помощта на приложението Wyze. Вместо да използва сензор за контакт за наблюдение на състоянието на вашата врата, както правят подобни продукти, Wyze внедрява технология за изкуствен интелект на вградената си камера, за да наблюдава вашата врата.

Интелигентният контролер за гаражна врата е модернизирано устройство, което се свързва със съществуващия ви моторизиран механизъм за отваряне на врати, за да ви позволи да го управлявате дистанционно чрез Wi-Fi, например когато сте извън обхвата на вашия бутон за щракване или обичайния сенник за кола. Това е нещо като интелигентна ключалка на вратата, но за вашата гаражна врата и може да помогне за решаването на онзи вековен проблем с паниката, когато не можете да си спомните дали сте оставили вратата на гаража отворена (и шофирате до къщата, за да проверите). Има и вградени механизми за отваряне на гаражни врати с тази вградена технология, така че няма нужда от допълнителен контролер.

Контролерът за гаражни врати Wyze съчетава камера и контролерна кутия, която работи с вашия съществуващ инструмент за отваряне на гаражни врати.
Изображение: Wyze

Wyze твърди, че устройството му е съвместимо с повечето марки устройства за отваряне на врати и че има онлайн проверка, която можете да използвате, за да видите дали вашето е един от тях. Но няма да работи с най-популярните отварящи устройства за гаражни врати, произведени от Chamberlain Group (марки Liftmaster, Chamberlain и Craftsman), тъй като те използват Security+ 2.0, собствената комуникационна технология на компанията. Те са съвместими само с интелигентния гаражен контрол на Chamberlain за $30 MyQ.

За разлика от повечето други интелигентни контролери за гаражни врати, устройството на Wyze не използва сензор за докосване или накланяне, за да определи дали гаражната врата е отворена или затворена. Вместо това разчита на изкуствения интелект на своята камера, за да види състоянието на вашата врата.

Е, някак си. Изглежда, че не използва машинно обучение на устройството, за да определи дали гаражната ви врата е отворена. Вместо това, контролерът за гаражни врати Wyze Cam има своя камера, следяща QR код. Да, трябва да залепите огромен QR код във вашата гаражна врата, за да работи това.

Въпреки че това е малко странно решение, то със сигурност е иновативно решение, което решава общ проблем с много текущи опции. Дори най-надеждните сензори могат да дадат фалшиви показания по една или друга причина. Последното нещо, което искате да се случи, когато сте на мили от дома, е да отваряте вратата на гаража, а не да я затваряте. (Това е нещо, което изпитах при тестване на контролер на гаражна врата и затова винаги препоръчвам да вземете камера и за визуална проверка.) Дали голям стикер с QR код ще работи най-добре.

Wyze Cam v3 и контролерът за гаражни врати ще се продават заедно или можете да закупите контролера отделно.
Изображение: Wyze

Хардуерът се състои от две части: Wyze Cam v3 и модул за контролер на гаражна врата, малка бяла кутия, която се прикрепя към Wyze Cam с помощта на микро USB кабел. След това тази кутия се свързва с устройството за отваряне на вратата, за да му каже кога да отвори или затвори. (Той се съхранява точно до съществуващите проводници, така че няма нужда от запояване.) Не отнема функционалността на съществуващия бутон на стена или дистанционни селектори.

Монтирате камерата с главата надолу на тавана на гаража си близо до устройството за отваряне на вратите. Прикрепя се към магнитна стойка и трябва да е близо до модула на контролера, който свързвате към отварача. Wyze осигурява двустранно тиксо и магнитни стойки, така че няма нужда от винтове или пробиване, а само близък контакт на тавана.

Всеки път, когато вратата се отваря или затваря, камерата записва видео, което можете да гледате в приложението Wyze. Безплатното съхранение е ограничено (12 секунди) или неограничено, ако се абонирате за услугата Cam Plus на Wyze (от $1,25 на месец). Камерата има 1080p цветно нощно виждане, а с Cam Plus получавате и откриване на хора, пакети и превозни средства. Възможно е също да използвате сменяема microSD карта за 24/7 запис.

Наскоро се оказа, че Wyze не е успял да уведоми клиентите за дългогодишен проблем със сигурността със своето първо поколение Wyze Cam. Тази липса на прозрачност засилва опасенията, които хората могат да имат относно използването на интелигентни камери в и около домовете им, особено устройствата, които позволяват достъп до тях.

Приложението Wyze предлага редица опции за известия, включително ако вратата ви е оставена отворена или когато се отваря или затваря. История на отваряне/затваряне ви показва кога е била използвана и можете да отворите или затворите гаража с бутон в приложението. Можете също да използвате механизма за правила в приложението Wyze, за да настроите вратата да се затваря автоматично в определено време на деня или да използвате геозона за автоматично затваряне, когато напуснете къщата.

Контролерът за гаражни врати Wyze може да управлява само една врата, така че ще ви трябва по една за всяка, ако имате няколко гаражни врати. Той ще работи с Amazon Alexa и Google Assistant за гласов контрол и интегриране в интелигентни домашни рутини.

Wyze продава контролера за гаражни врати в пакет с Wyze Cam v3, но можете също да закупите комплект резервни части за контролер на гаражни врати Wyze, който не включва Wyze Cam v3, за 18,99 $ плюс доставка. Контролерът работи само с Wyze Cam v3 – нито един от предишните модели на компанията.

Актуализация: вторник, 26 април, 9:15 ч.: Потвърждение, че контролерът за гаражни врати Wyze не е съвместим с моделите за отваряне на гаражи на Chamberlain Security+ 2.0.

Add Comment